Nieuws   Zoeken 

Monique's Chili in Onderdelen
Ingredienten: (6 pers.):
Voor de gehaktsaus:
500 g. gehakt
olie
1 ui
2 tenen knoflook
mexican seasoning mix (in een
potje van Casa Fiesta)
komijnpoeder
1 bouillonblokje
schepje sambal oelek
1 bl. tomatenpuree.
Voor het bonenmengsel:
1 pot mexicaanse groente-
schotel (Hak)
1 blik kidneybonen.
Voor de groenten:
1 krop ijsbergsla
1 citroen en verder allerlei
groenten naar smaak zoals
radijs, paprika, tomaat,
komkommer, ui etc. Ook olijven
zijn hier lekker bij.
Om op tafel te zetten:
tortillachips (Casa Fiesta zwart)
geraspte kaas
zure room
tabasco
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Snijd de citroen in 6 parten. Haal de bladen van de ijsbergsla los, scheur ze wat kleiner, was de sla en centrifugeer hem. Doe de sla in een schaal. Maak alle groenten schoon en snijd ze in mooie reepjes en plakjes. Leg ze soort bij soort en mooi afgewisseld in kleur op een grote schaal. Fruit de ui in een klein beetje olie glazig in een hapjespan. Schep een beetje van de ui in een andere pan en doe daar de uitgelekte kidneybonen en de groentenschotel bij. Voeg het gehakt bij de ui in de hapjespan en bak dat rul. Daarna even al het overtollige vet uit laten lekken in een zeef. Het gehakt weer terug in de pan doen en de knoflook u.d.k. erbij. Ook wat knoflook bij de bonen. Dan het verkruimeld bouillonblokje erbij, kruiden naar smaak en de tomatenpuree en een scheut water. En ook wat kruiden en tomatenpuree bij de bonen doen. Laat beide pannen zo'n 10 minuten sudderen. Je eet dit als volgt: Ieder schept eerst wat sla en groenten naar keuze op zijn bord en knijpt daar wat citroensap over. Daar bovenop komt de hete gehaktsaus en bonen en tabasco naar smaak. Daarop een klodder zure room en geraspte kaas. De tortillachips eet je erbij of je kunt ze eroverheen kruimelen. Smullen maar!
Receptnummer: 8449 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Vroeger maakte ik vaak chili con carne, daar waren we dol op. Maar twee van mijn kinderen griezelen van peulvruchten en een derde lust absoluut geen vlees. Daarom ben ik bonen en vlees apart gaan bereiden en daaruit is gaandeweg dit recept ontstaan. Door de combinatie van koude groenten en warme gerechten krijg je een heel apart en lekker gerecht, dat toch heel anders is dan 'gewone' chili con carne. Ik heb al heel wat verraste reacties van gasten gehad!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept