Ingredienten: (4 pers.):
750 g verse zalmfilet, in 4 gelijke stukken
zout & peper
1 el bloem
2 el geraspte mierikswortel (potje)
1 eidooier
50-75 g broodkruim
1 el fijngesneden peterselie
1 el fijngesneden kervel
1 el boter
1 el olie,
sprietjes bieslook,
2 1/2 dl creme fraiche,
2 tl grove mosterd,
1 tl geraspte mierikswortel,
1 el limoensap,
zout,
1 el fijngesneden bieslook | Bereiding:
Creme fraiche aan de kook brengen en 2 min laten koken. Van vuur af mosterd, mierikswortels, limoensap en zout erdoor roeren. Saus warm houden en voor serveren bieslook erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 180° C. Vis met zout, peper, en beetje bloem bestrooien. Mierikswortel en eidooier mengen en bovenkant van visfilets ermee bestrijken. Broodkruim mengen met peterselie en kervel en over bovenkant van vis verdelen, stevig aandrukken. Boter en olie verhitten en vis hierin met kruidenkant naar onderen 3 min bakken. Vis met kruidenkant naar boven op bakplaat leggen en in overn nog 5 minuten meebakken. Vis met saus serveren en garneren met lange bieslooksprieten. |