Nieuws   Zoeken 

Marion's linzensoep (die iets langer duurt)
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote kop rode linzen
1 pot kippenbouillon met stukjes kip
1 teentje geperste knoflook
2 kruidnagels
1 blik tomaten (410 gr)
1 gesnipperde ui
4 aardappels geschild en in blokjes gesneden
2 el sinaasappelsap
zout en peper
djintan (gemalen komijn)
Bereiding:
Was de linzen goed en laat ze uitlekken. Doe ze met 1,2 liter kippenbouillon (het potje kippenbouillon aanlengen met 2 potjes water, kipstukjes apart houden), tomaat, knoflook,
kruidnagels, ui, peper en zout in de pan. Aan de kook brengen, daarna 45 min. op laag vuur laten sudderen tot de linzen en groenten gaar zijn. Voeg dan de blokjes aardappel toe en de stukjes kip en laat alles afgedekt 20 min. sudderen, tot de aardappels gaar zijn. Zeef de soep in een grote schaal. De massa die in de zeef achterblijft goed plat drukken en door de soep mengen (of pureer in de keukenmachine of blender) Doe de soep terug in de pan. Voeg de sinaasappelsap toe en warm de soep nog even door. Evt. nog wat zout en peper toevoegen en wat djintan.
Receptnummer: 855 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min. | Meer recepten van: Marion
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept