Nieuws   Zoeken 

@strid's knoflookstamppot met shoarma en paparikasaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
8-10 teentjes knoflook
1 1/2 dl olijfolie
3 groene paprika's in blokjes
1 1/2 dl runderbouillon(mag van tablet)
30 gr boter
400 gr shoarmavlees
2 bosjes lente-ui in schuine ringentjes
peper en zout
Bereiding:
Knoflookteentejs pellen en samen met de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar koken. In 2 el olie de paparika zachtjes bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Bouillon toevoegen en met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Paprika met kookvocht pureren en zeven. In wat boter de shoarmareepjes gaarbakken. Ondertussen de aardappels en knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree stampen. Lente-ui erdoor scheppen en en stamppot op smaak brengen met peper en zout. Shoarmareepjes op de puree scheppen en de saus er apart bij serveren.
Receptnummer: 8552 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept