Ingredienten: (4 pers.):
250 gram makreel in olie,
1 ui,
1 eetlepel olie,
1 theelepel sambal oelek,
halve theelepel laos,
1 theelepel djahe,
4 gram suiker,
halve eetlepel azijn,
3 eetlepels ketjap manis,
halve komkommer,
350 gram maiskorrels,
100 gram tauge,
halve deciliter water | Bereiding:
Ui pellen en snipperen. In zeef makreel goed laten uitlekken. In kleine braadpan olie verhitten. Hierin ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: makreel, sambal, laos, djah‚, suiker, azijn, ketjap en 0,5 dl water. Al roerend zachtjes stoven. Intussen in een kleine steelpan de mais zachtjes verwarmen. Tauge wassen en in een zeef laten uitlekken. Komkommer wassen en in dunne reepjes snijden. Tauge door makreelmengsel roeren en ongeveer 3 minuten meewarmen. Mais afgieten en over de borden verdelen. Makreelmengsel ernaast scheppen. Komkommerreepjes ernaast rangschikken. |