Preistamppotje met cashewnoten
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. aardappels
1 rode paprika
250 gr. jong belegen kaas
100 gr. gezouten cashewnoten
2 el olijfolie
750 gr. panklare prei
1/2 el kerriepoeder
ca. 1 dl. melk
zout, peper
Bereiding:
schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ong. 20 min. gaar. maak intussen de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in dobbelsteentjes. houd 2 el cashewnoten apart en hak de rest grof. verhit de olie en bak de prei met het kerriepoeder al omscheppend in 5 min. beetgaar. neem de pan van het vuur. giet de aardappels af en stamp ze met de prei, de paprika, de gehakte noten en de melk tot een smeuiige stamppot. schep de kaas erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en zout. garneer met de rest van de cashewnoten.
Receptnummer: 86 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept