Nieuws   Zoeken 

Astrid's @strid's pikante witlofstamppot met kerriesaus
Ingredienten: (4 pers.):
1½ kg aardappels
geschild en in blokjes gesneden
1 groene peper
in dunne reepjes(meer mag)
50 gr boter
1 dl melk
3-4 struikjes witlof in reepjes
4 el ananasstukjes
2 el blanke rozijnen
voor de kerriesaus
45 gr boter
40 gr bloem
1 el kerriepoeder
3 dl kippenbouillon(mag van tablet)
tabasco of chilisaus
peper en zout
Bereiding:
Aardappels in water met zout in 20 minuten gaarkoken. Reepjes peper in een laagje kokend water gooien en 1 minuut laten koken, schep ze uit de pan en laat uitlekken. Boter smelten en hier de bloem en kerriepoeder aan toevoegen goed mengen en 2 minuten laten garen. Bouillon aan toevoegen en het geheel al roerende aan de kook brengen. Als de saus glad is op smaak brengen met tabasco of chilisaus en nog 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Aardappels met boter en melk fijnstampen. Witlof, rozijnen, ananas en peperreepjes door de aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer de stamppot goed heet en zet de kerriesaus er apart bij, zodat ieder naar eigen smaak kan opscheppen.
Receptnummer: 8633 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept