Ingredienten: (2 pers.):
1 prei
4 gemberbolletjes
2 el boter
2 dl droge rode wijn
1 el grove mosterd
2 stukjes kabeljauw
2 tl viskruiden
zout, peper | Bereiding:
Prei wassen en in stukjes van 10 cm snijden, deze stukjes in d elengte julliene snijden. Gemberbolletjes in plakjes snijden en deze halveren. In een pan de boter verhitten en de prei 2 minuten roerbakken. Schep de prei op een bord en voeg de gember aan het bakvet toe en roerbak 1 minuut. Voeg de mosterd en de wijn toe en laat de saus in 3 minuten tot de helft inkoken. Vis bestrooien met de viskruiden en in de saus leggen. De vis afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar stoven. Vis voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en afgedekt nog 3 minuten stoven. Schep de vis op voorverwarmde borden en breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de saus rond de vis en serveer met aardappelpuree en peultjes. |