Ingredienten: (3 pers.):
2 zakjes vleestortellini's
1 prei
1 ui
2 tl thijm
1 teentje knoflook
1/4 ltr slagroom
peterselie
1 ei
parmazaanse kaas
1 1/2 ons geraspte belegen kaas
blikje gepelde tomaten
champignons
italiaanse keukenkruiden | Bereiding:
Tortellini koken.
Ondertussen prei snijden, ui, champignons in vieren, knoflook, alles even gezamelijk bakken. Blikje gepelde tomaten erbij, zout en peper en de italiaanse keukenkruiden en de thijm erdoor en dan alles bij elkaar laten sudderen (vocht zoveel mogelijk eruit).
Ovenschaal invetten.
Eerst een laagje tortellini's, dan het prutje, dan de geraspte kaas en dan weer tortellini's.
Daarboven op een mengsel van slagroom, ei en peterselie en daarboven op de parmazaanske kaas.
45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. |