Nieuws   Zoeken 

@strid's kabeljauw met groente en sinaasappelboter
Ingredienten: (2 pers.):
1 handsinaasappel
1 el fijngesneden peterselie
1 teen knoflook fijngesneden
125 g zachte boter
peper en zout
1/2 venkel
1/2 rode paprika
1/2 winterpeen
2-4 lente-uitjes
350 g kabeljauw(dik stuk)
Bereiding:
Boen de sinaasappel en rasp de schil fijn en meng dit met de peterselie en knoflook. Klop de boter luchtig en meng het sinaasappelmengsel erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Vorm met plastic folie van de boter een rol en leg het in de vriezer. Maak de groente schoon en snijd ze in dunne reepjes(julienne). Roerbak de groentereepjes kort kort in wat boter en knijp er wat sinaasappelsap boven uit. Stoof het mengsel 2 minuten en breng het op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid een stuk bakpapier uit op de bakplaat. Verdeel de groente over het midden van het papier en leg de vis erop. Bestrooi de vis met en zout en leg er wat plakjes sinaasappelboter op. Vouw het papier ruim om de vis, zorg dat er 5 cm ruimte zit tussen het papier en de vis. Bak de vis in 10-15 minuten gaar in de oven.
Receptnummer: 8860 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept