Nieuws   Zoeken 

@strid's grote garnalen in chili-pinda marinade
Ingredienten: (4 pers.):
800 g grote gepelde rauwe garnalen met het staartje er nog aan
2 1/2 cm gemberwortel
2 tenen knoflook
1 tl chilipoeder
1 el archideolie
1 el vloeibare honing
1 tl grove mosterd
4 el pindakaas
3 el lichte sojasaus
4 el fijngesneden koriander
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staart zitten en verwijder het zwarte kanaal. Rasp de geschilde gemberwortel en snipper de knoflook heel fijn. Meng de gember, knolfook, chilipoeder, de olie, honing, mosterd, pindakaas, sojasaus en koriander tot een glad geheel en mix het dunner met 3/4 dl lauw water. Schep de garnalen door de marinade. Laat ze als je er de tijd voor hebt afgedekt 1 uur marineren. Rijg ze als je ze bereid aan een sateprikker en rooster ze ± 8 minuten onder de grill of op de barbeque keer ze regelmatig en bestrijk ze af en toe met de marinade.
Receptnummer: 8862 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Lekker met sla en stokbrood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept