Nieuws   Zoeken 

@strid's citroen-linzensoep met gember
Ingredienten: (4 pers.):
3 el olijfolie
4 lente-uitjes, grofgesneden
1 teen knoflook, grofgesneden
120 g groene linzen geweekt
1 rode peper zonder zaad, in dunne ringentjes
2 cm verse gember, fijn geraspt
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 kruidenbouillontablet
2 citroenen schoongeboend
3 ontvelde tomaten in blokjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 bosje verse koriander, grofgesneden
Bereiding:
Verhit de olie in een ruime pan en bak de lente-ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de linzen, gember en de peper toe en bak 2-3 minuten. Voeg de aardappel, bouillonblokje en 1½ liter water toe. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag. Kook de soep 20-30 minuten zachtjes tot de linzen zacht zijn. Snijd 1 citroen in zo dun mogelijke plakjes en pers de andere uit. Voeg de citroenplakjes en tomaat aan de soep toe en kook ze 10 minuten mee. Breng de soep op smaak met zeezout, peper en citroensap. Schep de soep in kommen en bestrooi ze met koriander.
Receptnummer: 8874 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept