Nieuws   Zoeken 

Arry's Marokkaanse kip met pruimen en amandelen
Ingredienten: (2 pers.):
2 kippebouten
1 spaans pepertje
8 gedroogde pruimen
2 uien
2 el gesnipperde amandelen
paar druppels amandelaroma (vooral niet teveel!)
1 sinaasappel
zout/peper
Bereiding:
Laat de pruimen indien nodig een paar uur wellen in warm water. Als je zachte pruimen hebt is dit niet nodig. Haal daarna de pitten eruit. Boen de sinaasappel schoon en snijdt hem in plakken Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de kip met zout en peper en braad hem aan in olijfolie. Haal de kip eruit en fruit ui, peper en knoflook aan. Voeg hier het amandel-aroma aan toe. Leg in een ovenschaal (of in een tajine (marokkaanse stoofschotel) als je die hebt) het ui-mengsel, leg hier de kip en de pruimen op, bedek dit met de sinaasappelschijven en bestrooi met amandelsnippers. Voeg een scheutje water toe en laat in de oven gaar worden in ca. 45 min. Serveren met rijst.
Receptnummer: 898 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Een lekker en zoet kipgerecht, heel speciaal.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept