Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappels
1 tl komijn
2 grote uien
100 gr. doorregen spek
1 vleestomaat
1/2 bosje peterselie
1 el olie,
300 gr. rundergehakt
1 el tomatenpuree
zout en peper
1 el paneermeel
50 gr. belegen goudse kaas
30 gr. boter
boter voor de vorm
| Bereiding:
de aardappels wassen en in een pan met ruim water doen. de komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.
de uien schoonmaken, de ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden. de tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden. de peterselie wassen en fijnhakken
de olie in een koekenpan verhitten en de spekblokjes daarin bakken. de ui snippers bakken tot ze glazig zijn. het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren
de kaas grof raspen. de aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van 1/2 cm. de oven voorverwarmen op 220 c.
een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, uiringen en gehakt in laagjes erin leggen. eindigen met een laagje aardappels. kaas en botervlokjes erover verdelen. in de oven (gas 4-5, hetelucht 200C) ong. 25 min. bakken
|