Nieuws   Zoeken 

Roos' aardappelsouflé
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote aardappelen,
0,8 deciliter zure room,
90 gram geraspte cheddar,
4 eieren, gesplitst,
zout en peper,
4 lenteuitjes, fijngehakt,
mespunt wijnsteenzuur.
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180 graden. Een soufflevorm voor ongeveer 1,5 liter invetten. De aardappelen schillen, in vieren snijden, in een pan doen, water toevoegen en gaar koken. Van het vuur halen, afgieten en pureren( geen boter of melk toevoegen). Zure room, geraspte kaas , eierdooiers, zout en peper naar smaak toevoegen. Goed mengen en de lente-uitjes toevoegen. Het eiwit met het wijnsteenzuur stijfkloppen. Door het aardappelmengsel spatelen. Het mengsel in de vorm scheppen, 45 minuten bakken en heet serveren.
Receptnummer: 9030 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept