Nieuws   Zoeken 

Jutta's roergebakken asperges met beenham
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. groene asperges
4 bosuitjes
stukje gemberwortel (2cm)
2 look
1 rode spaanse peper
5 el. roerbakolie
1 dl. kruidenbouillon
250 gr. beenham (dikke plakken)
peper en zout
Bereiding:
Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verdeel ze in stukjes van 4 cm. Snij de bosuitjes ook in stukjes van 4 cm. Schil de gember en pel de knoflook en hak ze fijn. Halveer de spaanse peper en snij het in dunne reepjes. Verhit olie in wok of pan en bak hierin de gember en knoflook tot ze gaan geuren. Schep de asperges en uitjes erdoor en roerbak 3-4 min. Voeg bouillon en verwarm de groenten op een hoge stand 2-3 min. zodat het vocht iets kan verdampen. Snij de beenham in smalle reepjes en schep ze door het gerecht en voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met mie of rijst. eet ze.
Receptnummer: 9145 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 13 min.
Opmerking:
uit ditjes en datjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept