Nieuws   Zoeken 

@3anne's geroosterde parika, tonijn en tapenade tortilla
Ingredienten: (6 pers.):
2 middelgrote rode paprika’s
2 middelgrote groene paprika’s( of geroosterde parika's uit een pot
3 eetlepels olijfolie
2 middelgrote fijngehakte uien
450 gram fijnegehakte tomaten
3 tenen fijn gehakte tenen knoflook
3 takjes verse tijm
1 laurierblaadje

8 eieren
¾ theelepel zout
½ theelepel vers gemalen peper
1 blikje tonijn op water
120 gram tapenade
Bereiding:
Rooster de paprika’s boven een gasvlam tot ze zwart geblakerd zijn en doe ze in een kom met daarop een bord. Op deze manier is het vel makkelijker te verwijderen. Hak de paprika en zet ze opzij. Doe twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de tomaten en de volgende 4 ingrediënten bij. Draai het vuur laag en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich goed vermengen Haal de tijm en het laurierblaadje er uit Zet de oven op 200 graden Klop de eieren los in een kom en voeg het zout en de peper toe Doe 1 eetlepel olie in een tefalpan en zet deze op een middelhoog vuur. Doe de helft van de eieren in de pan en wacht tot de eieren beginnen te stollen. Leg de geroosterde paprika’s er op, vervolgens de losgemaakte tonijn en daarop de tapenade. Giet de resterende eieren er bovenop en zet de vorm voor 12 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Maak de tortilla met een spatel los van de vorm en laat hem op de schaal glijden. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Receptnummer: 9260 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 75 min.
Opmerking:
Lekker als maaltijd of als onderdeel van een buffet
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept