Ingredienten: (4 pers.):
4 el olijfolie evt met basillicum
1 gesnipperde ui
250 gr rijst
1 courgette
3 tomaten
3 bolletjes geitenkaas
zout en peper
50 gr olijven
1 plate oveschaal 20x30 cm | Bereiding:
verwarm de oven voor op 200C, verhit in een pan 1 el olie en fruit de uien 1 min aan. Roer de rijst erdoor en schenk 4½ dl kokend water bij en kook de rijst in 10 min op laag vuur gaar. Snijd intussen de courgette,tomaten en geitenkaas in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie, Breng de rijst op smaak met zout en peper en verdeel deze in de ovenschaal. Leg afwisselend de plakjes courgette, tomaat en geitenkaas dakpansgewijs op de rijst, plaats de olijven ertussen, bsprenkel nog wat olie over en maal er zout en peper over, bak het geheel in 30 min gaar en bruin. |