Nieuws   Zoeken 

Sonja's bocadilla con tortilla espagnola (broodje aardappelomelet)
Ingredienten: (2 pers.):
2 kleine baquettes (lekkerst is voorgebakken)

100gram aardappelblokjes (voorgekookt)
1 porties aardappelpuree
1 ei
1 ui
peper en zout naar smaak

wat olijfolie
Bereiding:
snipper de ui en bak deze in wat olie en bak de aardappelblokjes mee. laat dit mengselafkoelen. Maak de aardappelpuree en laat dit afkoelen. Klop het ei en meng de puree erdoor. voeg naar smaak peper enzout toe. Roer als laatste de aardappelblokjes erdoor. Vorm het geheel tot een mooie ronde plak van 2 a 3 cm dik en bak deze in een pan in wat olie een paar minuten aan beide kanten. (keren doe je met behulp van een bord). bak ondertussen de broodjes af. Snijd de tortilla in plakken tussen het broodje en eet ze.
Receptnummer: 9307 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit klinkt heel vreemd maar is typisch spaans en erg lekker. Wij hebben hier regelmatig mee geluncht. Lekker is ook om wat chorizo of ham en kaas in de tortilla te doen. Wat ook vaak gebeurd is dat er serranno ham/kaas/chorizo ed eerst op het brood je wordt gelegd en hier te tortilla op. Zalig met een groot glas sangria.

De tortilla kan je 3 dagen bewaren in de koelkast en ook invriezen. Het smaakt ook lekker als tapas (snack) bij een wijntje of biertje 's avonds.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept