Ingredienten: (4 pers.):
Voor de salade:
groenteboullion
giros mixkruiden
4 halve kipfilets
halve komkommer
2 vleestomaten
halve krop ijsbergsla
4 el fetakaas
4 el olijfolie
4 el zwarte olijven
2 el limoen-/citroensap
2 el geroosterde pijnboompitten
Voor de tzatsiki:
griekse yoghurt
halve komkommer
1 teentje knoflook
| Bereiding:
Breng 5 dl groenteboullion met 4 el gyros mixkruiden aan de kook. Gaar hierin de 4 halve kipfilets 10 minuten tegen de kook aan. Snijd deze, na uitlekken, in flinterdunne plakjes. Verdeel een, in schijfjes gesneden, halve komkommer en 2 vleestomaten over een halve krop ijsbergsla. Leg hier de kip op en voeg 4 el fetakaas, 4 el olijfolie en 4 el zwarte olijven toe en besprenkel het geheel met 2 el limoen-/citroensap. Bestrooi tenslotte met 2 el pijnboompitten. Voor de tzatsiki rasp je de halve komkommer en meng je dit met de griekse yoghurt en een uitgeperst teentje knoflook. Serveer het geheel met geroosterd (donker)bruinbrood en pittabroodjes door de helft gesneden. De boullion is heerlijk als licht voorgerecht. |