Nieuws   Zoeken 

Paula's Perfect Gebakken Aardappelen
Ingredienten: (4 pers.):
Aardappelen (het ligt een beetje aan de grootte
van de aardappelen hoeveel je er nodig hebt, en aan de
hoeveelheid die je gewend bent te eten)
Dille of peterselie
Zout
Vloeibare boter
Bereiding:
Schil de aardappelen en snij ze in partjes (zorg dat alle stukjes ongeveer even groot zijn ivm de gaartijd). Was de partjes en doe ze in een pan met ruim water en een snufje zout. Kook de aardappelen, afhankelijk van het soort wat langer of korter, ongeveer tien tot vijftien minuten. De aardappelen moeten stevig blijven. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen (als je tijd genoeg hebt is het beter om ze te laten afkoelen). Doe boter in een koekepan en zet deze op een laag vuurtje. Als de boter een beetje begint te lopen doe je er de aardappelen bij. Laat de aardappelen rustig bakken en schud na een tijdje met de pan, als je hoort dat de aardappelen krokant beginnen te worden draai je ze voorzichtig om met een spatel. Laat de aardappelen heel langzaam bruin worden en voeg er op het laatst wat dille of peterselie en nog wat zout bij, laat dit nog even meebakken. Eet smakelijk!!!
Receptnummer: 9595 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Om de aardappelen echt lekker krokant en bruin te krijgen heb je even geduld nodig maar dan smaken ze ook wel heel erg lekker! Ik heb dit recept erop gezet omdat gebakken aardappelen mij nooit lukken, maar als je het op deze manier doet dan worden ze perfect! De aardappeltjes smaken bij elke maaltijd goed. Veel succes ermee!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept