Nieuws   Zoeken 

Els' maaltijdsalade Nicoise
Ingredienten: (4 pers.):
2 zakjes sla
paprika (kleur naar keuze)
1 kleine ui
potje prinsessenboontjes
olijven
blikje tonijn
blikje ansjovisfilet
kappertjes (hoeveelheid naar smaak)
2 tomaten
2 eieren
halve komkommer
basisdressing:
scheutje olijfolie
beetje water
klein beetje azijn
theelepel scherpe mosterd
peper/zout naar smaak
Bereiding:
Kook de eieren. Doe de sla op de bodem van een mooie schaal en snijd deze een beetje fijner. Roer hier doorheen de paprika (in stukjes) en een fijngesnipperd uitje. Leg als volgende laag de prinsessenboontjes (al dan niet verwarmd). Hier bovenop de tomaat en komkommer (beide in kleine stukjes), de tonijn, de kappertjes, de ansjovisfilet (in kleine stukjes), de gehalveerde olijven en dek het geheel af met plakjes hardgekookt ei. Maak de basisdressing en voeg eventueel ingrediënten naar eigen keuze toe (zie opmerking beneden). De dressing serveer ik apart zodat de sla lekker fris en knapperig blijft. Een heerlijke maaltijdsalade voor een zomerdag, stokbroodje met kruidenboter erbij en een glas gekoelde rosé....eet smakelijk!!
Receptnummer: 9623 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bij de basisdressing voeg ik een zakje slamix toe, een scheutje dressing van Bertolli (de knoflookdressing) en een klein lepeltje yogonaise (de hoeveelheid dressing is naar eigen inzicht te maken).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept