Nieuws   Zoeken 

Beppie's aardbeien-yoghurtijs
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. aardbeien.
125-150 gr. fijne kristalsuiker.
½ eetl. citoensap.
5 dl. volle yoghurt.
1 dl. slagroom.
Bereiding:
Pureer de aardbeien met de suiker en het citoensap. Meng het fruitmengsel met de yoghurt en de slagroom. Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs, dat is in een half uurtje gepiept! Opdienen in ijscoupes met ev. een dot slagroom of wat mooie hele aardbeien. Allebei kan ook natuurlijk!
Receptnummer: 9630 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Ik ben dus geen ijsmachine rijk dus heb ik het in een metalen bakblikje gedaan (een laag blik van aluminium). Maar dan moet het wel ong. 4 uur in de vriezer!
Na het eerste uur moet je het dan wel regelmatig met een vork doorelkaar husselen!
Maar het resultaat is een heerlijk fris ijsje! (recept uit de Libelle).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept