Ingredienten: (4 pers.):
voor de saus:
50 g peterselie
5 takjes basilicum
50 g blanke hazelnoten
50 g geraspte oude kaas
2 el creme fraiche
1 dl olijfolie
peper en zout
voor de soep
150 g worteltjes
3 stengels bleekselderij
150 g champignons
1 rode paprika
1 prei
1 blikje maiskorrels
1½ liter kippen of vleesbouillon
150 g spiraalmacaroni
100 g diepvriesdoperwtjes | Bereiding:
Maak eerst de groene saus: Was en droog de kruiden en verwijder dikke stelen. Maal de hazelnoten fijn, voeg de kruiden toe en blojf malen tot alles fijn is. Meng de geraspte kaas en creme fraiche erdoor. Giet terwijl de machine nog draait in een dun straaltje de olie erbij. Laat de machine draaien tot de saus is gebonden. Maak voor de soep de groente schoon en snijd ze in kleine blokjes en ringentjes. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, voeg de groente, behalve de prei, doperwtjes en mais, en de macaroni toe. Breng de soep al roerende aan de kook en laat hem 10 minuten koken tot de pasta gaar is. Roer de preiringen, uitgelekte mais en doperwtejes door de soep en laat het geheel door en door warm worden. Schep aan tafel de soep in de borden, hier op een flinke lepel van de saus en roer deze erdoor. Lekker met stuk stokbrood erbij. |