Ingredienten: (4 pers.):
400 gram kabeljauwfilet
1 eiwit
1 gemberwortel van ongeveer 20 gram
1 prei
1 uitje
1 teentje knoflook
2 theelepels maïzena
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
1 eetlepel sambal
naar smaak peper & zout
3 beschuiten
3 eetlepels sesamzaad | Bereiding:
Pureer in de keukenmachine (of hak ragfijn en meng) de prei, gember, ui, knoflook, maizena, kabeljauw en het eiwit tot een stevige gladde massa. Breng het geheel op smaak met sojasaus, sherry, peper, zout en sambal. Vorm hiervan balletjes van ongeveer 2 cm. Verkruimel de beschuit en meng het sesamzaad erdoorheen. Rol de balletjes stevig door het sesam/beschuitmengsel. Frituur deze balletjes ongeveer 5 minuten in olie of frituurpan op 170 ° C. |