Nieuws   Zoeken 

Sonja's pittig zoete viscurry (snel en makkelijk)
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kabeljauw of koolvis (diepvries is ook goed)
3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels geraspte verse gember
1 eetlepel kerriepoeder (pittig)
peper en zout
wat bouillon

200 gram sperciebonen (diepvries)
1 klein blikje ananasstukjes
sap van de ananas
Bereiding:
vis ontdooien, indien nodig en in stukken snijden. ui snipperen, tomaten in blokjes snijden. In wat olie, ui, knoflook, gember, kerrie peper en zout roerbakken. Dan tomaten erbij en op hoog vuur 5 minuten goed doorkoken. Tijdens koken vocht van de ananas toevoegen en eventueel nog wat water. Het moet een smeuige saus worden. Voeg vervolgens de sperciebonen toe (eert even ontdooien) en laat enkele minuten doorkoken. Daarna de ananas en de vis erdoor mengen en in 5 minuten op laag vuur gaar laten worden. eventueel bouillon naar smaak toevoegen. dit is heerlijk met aardappelpuree, gekookte aardappel, pasta of rijst. (zelfs met turks brood is het zalig.)
Receptnummer: 9755 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Het recept is geboren uit nood. Ik had alleen wat tomaten en de rest heb ik standaard in huis. De saus, zonder vis en sperciebonen is ook heerlijk over een gebakken stukje vlees of vis.

In principe kan je hier iedere soort vis doorheen doen. Met zalm of garnalen is het ook lekker. Met inktvis ook maar dan moet je dit als allerlaatste toevoegen, het gas uitzetten en het geheel 1 minuut laten staan. De inktvis is dan gaar. Wel direct opdienen anders kan het taai worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept