Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kabeljauw of koolvis (diepvries is ook goed)
3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels geraspte verse gember
1 eetlepel kerriepoeder (pittig)
peper en zout
wat bouillon
200 gram sperciebonen (diepvries)
1 klein blikje ananasstukjes
sap van de ananas | Bereiding:
vis ontdooien, indien nodig en in stukken snijden. ui snipperen, tomaten in blokjes snijden. In wat olie, ui, knoflook, gember, kerrie peper en zout roerbakken. Dan tomaten erbij en op hoog vuur 5 minuten goed doorkoken. Tijdens koken vocht van de ananas toevoegen en eventueel nog wat water. Het moet een smeuige saus worden. Voeg vervolgens de sperciebonen toe (eert even ontdooien) en laat enkele minuten doorkoken. Daarna de ananas en de vis erdoor mengen en in 5 minuten op laag vuur gaar laten worden. eventueel bouillon naar smaak toevoegen. dit is heerlijk met aardappelpuree, gekookte aardappel, pasta of rijst. (zelfs met turks brood is het zalig.) |