Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets(elk ca 100 gr.)
1 bosje lenteuitjes
2,5 cm verse gember
2 groene paprika"s
2 el. olijfolie
100 gr. cashewnotene
2 el sojasaus
2 el.sherry
1 tl. maízena
zout, zwarte peper | Bereiding:
snijd de kipfilet in kleine stukken., en de lenteuitjes. schil de gember en snij in fijne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in stukjes. Verhit olie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gember en uitjes toe en roerbak 1 min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten en de kip toe en roerbak ca. 3 min. Doe er de stukjes paprika bij en roerbak alles nog 3 min. Vermeng in een schalltje de soja, sherry en maïzena en roer het mengsel goed glad. Giet het mengsel in de wok. laat het 1 min. pruttelen, tot de saus indikt. Breng op smaak en serveer het. |