Nieuws   Zoeken 

Rudi's zalm met spinazie
Ingredienten: (4 pers.):
1 zalmfiletje per persoon
Knoflook
balsamico azijn
Italiaanse kruiden (gedroogd)
Creme Fraiche
Spinazie
sinaasappel
tomaat
olijfolie

komkommer
Bereiding:
Bestrijk de zalm met peper en zout, en de azijn en olijfolie Braad ze aan de kant waar het vel nog aan zit 2 minuten aan in de koekepan.(voeg geen olie in de pan toe!) Doe de zalm daarna in een ovenschaal, en besprenkel ze met nog een theelepel azijn, en doe er per filee een eetlepel creme fraiche op. Daarna royaal italiaanse kruiden en zet de zalm 25 minuten in de oven op 150 graden. Snijdt de komkommer in blokjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de zalm in de oven. Snijdt de tomaat in plakjes en laat deze de laatste minuut nog met de zalm mee braden. In de tussentijd van bovenstaande, Roerbak de spinazie samen met de uitgeperste knoflook. Besprenkel de zalm door een sinaasappel uit te knijpen alvorens op te dienen, en serveer een en ander samen met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk.
Receptnummer: 9765 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept