Nieuws   Zoeken 

Johanna's linzenballen in het groene gras
Ingredienten: (6 pers.):
1 pond gedroogde linzen
1 bos peterselie
1 ei
2 kippenboullionblokjes
paneermeel
witlof
lente uitje
2 manderijnen
Bereiding:
laat de linzen een aantal uren weken in water, zijn ze sneller gaar. Kook de linzen in ruim water met de twee boullionblokjes en laat ze na de kooktijd in een vergiet uitlekken. Onderwijl hakt u de bos peterselie en het ei fijn. Daarna gooit u de gare linzen erbij en maal het geheel tot een puree.Nog even testen of er nog iets zout en peper door moet. Als alles tot een brei is gemengd voegd u er paneermeel bij tot het een stevige massa wordt. Vervolgens maakt u er keurige ballen van en leg die in een beboterde schaal. smeer de ballen in met eiwit en zet de schaal in een voor verwarmde oven op ongeveer 150 /200 graden. Bak de ballen bruin in ongeveer een half uur. Maak van de witlof een salade met het lente uitje en de manderijnen in partjes erdoor. Neem een grote platte schaal, spreid de salade over de bodem en leg de linzenballen er boven op. Smakelijk eten!!
Receptnummer: 9836 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Linzen zijn zeer eiwit- en ijzerrijk en hebben een fijne smaak. Samen met de salade maakt dit gerecht tot een smakelijke en gezonde maaltijd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept