Nieuws   Zoeken 

Monique's Spinazie-Gehakttaart
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 pak diepvriesspinazie a la
creme
1 ui
500 g. rundergehakt
3 theel. paprikapoeder
zout en versgemalen peper
100 g. blauwschimmelkaas (b.v. Danish Blue)
1 eidooier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 g.C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Ontdooi de spinazie in een pan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. Pel en snipper de ui. Bak het gehakt al omscheppend rul op een hoog vuur en laat dan het vet uitlekken in een zeef. Gehakt terug in de pan en dan de ui ca. 2 minuten meebakken. Roer paprikapoeder, zout en peper naar smaak door. Vet een lage taartvorm (doorsnee 24 cm.) in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote ronde lap. Bekleed de vorm met het deeg en laat dat over de rand van de taartvorm hangen. Verdeel het gehakt over de bodem en schep de spinazie erop. Verkruimel de kaas en strooi die over de taart. Vouw het overhangende bladerdeeg losjes over de vulling en bestrijk het met de losgeklopte eidooier. Bak de taart in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Receptnummer: 9931 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Een makkelijk en toch feestelijk recept met een bijzondere combinatie van smaken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept