Nieuws   Zoeken 

Monique's Egyptische Snijbonen
Ingredienten: (4 pers.):
750 g. snijbonen
4 tenen knoflook
3 eetl. olijfolie
1 bl. tomatenstukjes met sap
(400 g.)
2 eetl. fijngehakte basilicum
1 eetl. fijngehakte dille
zout
versgemalen peper
Bereiding:
Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en hak ze fijn. Schenk de olie in een pan met dikke bodem en schep de snijbonen en knoflook erdoor. Doe de deksel op de pan en stoof de bonen ca. 30 min. tot ze gaar zijn. Voeg de tomatenstukjes met vocht toe en laat het gerecht nog ca. 5 min. pruttelen zonder deksel. Schep basilicum en dille erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met rijst en kip.
Receptnummer: 9975 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Ik maak al jaren Turkse Snijbonen en laatst kwam ik een Egyptische versie van dit recept tegen. De kruiden zijn heel anders en de tomaat wordt pas op het laatst toegevoegd. Ik heb het recept uitgeprobeerd en we vonden het allemaal heel lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept