Ingredienten: (4 pers.):
25 gr. boter of margarine
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook uitgeperst
500 gr. aardappels, geschild en in blokjes gesneden.
1 prei, in ringen gesneden
100 gr worteltjes, in plakjes
3 takjes bladselderij
mespunt rozemarijnpoeder
6 dl. bouillon zelfgemaakt of van een blokje
1/8 ltr. (klein bekertje) sour cream
zout en peper, mespuntje cayennepeper
1-2 el geknipte bieslook
| Bereiding:
Smelt de boter in en braadpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig ziet. Voeg aardappelen, prei, worteltjes en bladselderij en rozemarijn toe en smoor dit ongeveer 5 min. mee.
Schenk er 2 1/2 dl. heet water bij en laat het geheel in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Wrijf dan de inhoud van de pan door een zeef .
Deze massa al roerend met de bouillon verdunnen en onder af en toe roeren ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Klop de zure room los en verdun dit eerst met enkele lepels hete soep en dan roerend bij de rest van de soep. Let op , nu niet meer koken. Op smaak brengen met zout en pepers en strooi de bieslook erover. |