Pannenkoekjes gevuld met notenragout
Ingredienten: (2 pers.):
1 kleine rode ui
1 bakje paddestoelenmelange (200 gr.)
75 gr. pecannoten
1 el boter of margarine
1 el bloem
1/2 kruidenbouillontablet
4 pannenkoeken (diepvries, koopmans)
5 takjes peterselie
1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml)
40 gr. geraspte oude kaas
zout, (versgemalen) peper
keukenpapier
Bereiding:
ui pellen en fijn snipperen., paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. enkele peccannoten achterhouden voor garnering, rest grof hakken.
in koekenpan boter verhitten, ui en paddestoelen in ca. 3 min. al omscheppend bakken tot alle vocht verdampt is. bloem erdoor scheppen en ca. 1 min. meewarmen. bouillonblokjes erboven verkruimelen en 1 1/2 dl. water toevoegen. saus ong. 5 min. zachtjes laten koken.
intussen pannenkoeken verwarmen volgens de gebruiksaanwijzing. 4 takjes peterselie fijn knippen, creme fraiche, noten, peterselie en kaas door saus scheppen. ragout nog ca. 1 min. verwarmen en op smaak brengen met peper. pannenkoeken dubbelklappen en op twee borden elk 2 pannenkoeken leggen. elke pannenkoek vullen met 1/4 deel van de ragout. rest van de peterselie erboven fijn knippen. garneren met achtergehouden pecannoten. serveren met frisse eikenbladsalade
Receptnummer: 124 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl