Kleurige groente lasagne
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr knolselderij
300 gr. wortelen
300 gr. prei
300 gr. broccoli
100 gr. uien
1 teentje knoflook
4 el. olie
150 gr. tomaten
zout en peper
1 tl (gedroogde) provencaalse kruiden
Voor de saus:
70 gr. boter
80 gr. tarwebloem
1/2 liter melk
500 gr. slagroom
1-2 tl. groentebouillonpoeder
200 gr. geraspte goudse kaas (belegen)
12 lasagna vellen
10 gr. geraspte goudse kaas (oud)
1 el. paneermeel
Bereiding:
Knolselderij en wortelen schillen en grof raspen. De prei schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden, de broccoli wassen en in kleine roosjes verdelen. Uien en knoflook pellen, fijnsnijden en in de olie glazig laten worden. De groenten toevoegen en alles 5-6 minuten bakken.
|ntussen de tomaten wassen, van steeltjes ontdoen, in stukken snijden en aan de andere groenten toevoegen. Met peper, zout en kruiden op smaak brengen. Hierover 3-4 el water schenken en kort aan de kook brengen.
Voor de saus 50 gr. boter smelten, de bloem erdoor roeren en de koude melk en slagroom erbij schenken, al roerend een dikke saus koken. Op smaak brengen met bouillonpoeder. Een rechthoekige ovenschaal invetten met rest van boter. 2 lasagnevellen naast elkaar in de schaal leggen en bedekken met de groenten, geraspte belegen kaas en de saus. Weer twee lasagnevellen in de vorm doen en bedekken met de groenten, kaas en de saus. Herhalen tot alles op is. De bovenste laag saus bestrooien met geraspte oude kaas en paneermeel. In een voorverwarmde oven (200C) ca. 40 minuten bakken.
Receptnummer: 22 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 55 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl